fbpx

Roland Garros: “Πέταξε” για τα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς και τώρα… Αλκαράθ (vid)

Roland Garros: “Πέταξε” για τα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς και τώρα… Αλκαράθ (vid)

Συγκεντρωμένος, ουσιαστικός και απόλυτα αποτελεσματικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ματς του 4ου γύρου κόντρα στον Σεμπάστιαν Όφνερ, τον οποίο νίκησε με 7-5, 6-3, 6-0, μετά από μία ώρα και 48 λεπτά αγώνα, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Roland Garros, που τον περιμένει από το απόγευμα ο Κάρλος Αλκαράθ.

Με τη νίκη αυτή, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας εξασφάλισε την 3η παρουσία του στα προημιτελικά του Παρισιού, στις έως τώρα 7 συμμετοχές του (μαζί με τη φετινή), ενώ αυτή ήταν και η 22η νίκη στη διοργάνωση (22-6).

Παράλληλα, ο Στέφανος έφτασε στη 31η νίκη του στο Tour (31-8), και υπερασπίστηκε στο έπακρο τους 180 βαθμούς που είχε να καλύψει, μιας και πέρσι είχε φτάσει μέχρι τους “16”, χάνοντας από τον Χόλγκερ Ρούνε.

Στόχος του Τσιτσιπά, φυσικά, είναι η κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας του, που μπορεί πλέον να μην του δίνει την άνοδο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο όλες οι υπόλοιπες θέσεις του Top-5 είναι πιθανές.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο πρώτο σετ μπήκε καλύτερα ο 27χρονος Αυστριακός, κάνοντας break με το “καλησπέρα” έπειτα από διπλό break point, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε με ακρίβεια το σερβίς του, για να χτίσει διαφορά (2-0).

Παρέμεινε στα ίδια επίπεδα η απόσταση των δύο τενιστών μέχρι το 4ο game (3-1), ο Τσιτσιπάς μείωσε ξανά από το σερβίς του (3-2), και εν συνεχεία βρέθηκε σε τριπλή ευκαιρία για break, από τις οποίες έχασε την πρώτη, για να επαναφέρει τις ισορροπίες στο ακέραιο (3-3).

Στο 7ο game ο Στέφανος γλύτωσε την “παραβίαση” και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (4-3), το κράτησε μέχρι το 9ο (5-4), και έχασε 3(!) set/break points στην εξέλιξη του ματς, για να τελειώσει την πρώτη στροφή του παιχνιδιού ιδανικά (5-5).

Παρόλα αυτά, στο 11o game κράτησε τον No. 118 του κόσμου στους δύο πόντους (6-5), και στο τέλος εκμεταλλεύτηκε την 4η (συνολικά) προσπάθειά του για το σετ, σπάζοντας το σερβίς του αντιπάλου του για 2η φορά (7-5).

Το απίθανο passing shot του Τσιτσιπά που έσωσε break point του Όφνερ

Στο 2ο μέρος, λόγω του break ξεκίνησε πρώτος να σερβίρει ο Τσιτσιπάς, και το έκανε με επιτυχία, διατηρώντας μάλιστα το ισχνό προβάδισμα μέχρι τα μισά του σετ (3-2).

Στο 6ο game, έπαιξε πιο βαθιά στο κορτ του Suzanne Lenglen ο Έλληνας πρωταθλητής και δικαιώθηκε, καθώς έφτασε σε διπλή απειλή για break, και τη μετουσίωσε σε break για να πάρει την απόσταση που ήθελε (4-2).

Σέρβιρε με απόλυτη επιτυχία στην έκβαση της αναμέτρησης ο Στέφανος (5-2), δεν πήρε πόντο από το σερβίς του Αυστριακού στο 8ο game (5-3), αλλά στο 9ο και τελευταίο της 2ης στροφής ούτε αυτός χάρισε κάτι στον Όφνερ, για να απέχει πλέον ένα βήμα από τη νίκη και τα προημιτελικά (6-3).

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο, θέλοντας να τελειώσει άμεσα τη δουλειά, κάτι που πραγματοποίησε με bagel.

Ο No. 5 του ταμπλό δεν έδωσε ούτε ένα game στον Σεμπάστιαν, προσθέτοντας 3(!) νέα break στο ενεργητικό του, και… φτιάχνει το μομέντουμ ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης με τον Αλκαράθ (6-0).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις