fbpx

Οι βαθμοί που έχει να υπερασπιστεί ο Τσιτσιπάς στη φετινή χωμάτινη σεζόν

Οι βαθμοί που έχει να υπερασπιστεί ο Τσιτσιπάς στη φετινή χωμάτινη σεζόν

Μία μέρα πριν την αγωνιστική του πρεμιέρα στα διπλά, και δύο μέρες από την αντίστοιχη στα μονά της πρώτης χωμάτινης διοργάνωσης της σεζόν βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επιστρέφει στο Μόντε Κάρλο μετά από δύο διαδοχικές κατακτήσεις του τίτλου (2021, 2022).

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας προέρχεται από τις δύο συμμετοχές του στα πρώτα ATP Masters της χρονιάς σε Καλιφόρνια και Μαϊάμι, είναι στο No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, και για να διατηρηθεί σε τροχιά τοπ θέσεων θα πρέπει να υπερασπιστεί 2.230 βαθμούς κατά τη διάρκεια της φετινής clay season.

Συγκεκριμένα, μετά την περσινή κατάκτηση του Rolex Monte Carlo Masters, ο Στέφανος έχει να υπερασπιστεί 1.000 βαθμούς, με αυτή να είναι ίσως η πιο δύσκολη αποστολή του σε όλη τη χωμάτινη σεζόν. Μετέπειτα, έχει να υπερασπιστεί 90 βαθμούς στο Barcelona Open, καθώς πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μετά τη Βαρκελώνη, ο Τσιτσιπάς πάει στη Μαδρίτη και εκεί θα έχει να υπερασπιστεί 360 βαθμούς, μιας και είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά το 2022, ενώ μετά θα έχει να καλύψει τους 600 βαθμούς στη Ρώμη, καθώς πέρσι είχε τερματίσει ως φιναλίστ. Τέλος, στο Roland Garros ο Έλληνας πρωταθλητής θα υπερασπιστεί μόλις 180 βαθμούς, διότι πέρσι είχε ολοκληρώσει τις προσπάθειές του στους “8”.

Συγκριτικά με τους υπόλοιπους τενίστες του Top-10 της ATP κατάταξης, περισσότερους πόντους υπεράσπισης από τον Στέφανο Τσιτσιπά έχει να καλύψει ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ, που αγγίζει συνολικά τους 2.295.

Μετά τον back to back κάτοχο του Μόντε Κάρλο, ακολουθούν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Αντρέι Ρούμπλεφ, με 1.880 και 1.025 αντίστοιχα, ενώ δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί τους 1.870 ο Κάρλος Αλκαράθ λόγω του τραυματισμού του.

Θυμίζουμε, πως αύριο Μεγάλη Δευτέρα, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα κάνουν πρεμιέρα στον 1ο γύρο των διπλών κόντρα στους Χούμπερτ Χούρκατς και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ενώ την Μεγάλη Τρίτη ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης του 1ου γύρου, Μπένζαμιν Μπονζί (Γαλλία) και Μπερνάμπ Ζαπάτα Μιράλες (Ισπανία),

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις