fbpx

Roland Garros: Εκτός διεκδίκησης του No. 1 ο Τσιτσιπάς

Roland Garros: Εκτός διεκδίκησης του No. 1 ο Τσιτσιπάς

Παρά τις τρεις διαδοχικές νίκες-προκρίσεις του και τις καλές εμφανίσεις του στο Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δε θα ανέβει στο No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ακόμα και αν κατακτήσει τον τίτλο στο Παρίσι.

Το μοναδικό σενάριο που έφερνε τον Έλληνα πρωταθλητή στην κορυφή του κόσμου ήταν να κατακτήσει τον τίτλο, και παράλληλα να μη φτάσει ο Κάρλος Αλκαράθ στο 4ο γύρο, και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ να μη φτάσει στα ημιτελικά.

Μπορεί ο Ρώσος να “εξυπηρέτησε” τον Στέφανο με τον πρόωρο αποκλεισμό του, όμως ο Καρλίτο χθες κέρδισε τον Ντένις Σαποβάλοφ με 6-1, 6-4, 6-2, και έβαλε τέλος στην προοπτική αυτή. Πλέον, οι μόνοι διεκδικητές του No. 1 της ATP κατάταξης είναι ο Ισπανός, που ήδη εδρεύει εκεί, αλλά και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Για να το πετύχουν αυτό τους αρκεί η κατάκτηση του 2ου Major της χρονιάς, χωρίς να κοιτάνε αλλού για ευνοϊκά αποτελέσματα, όμως υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο να συναντηθούν στα ημιτελικά του Παρισιού, και εκεί η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μια και καλή.

Όσον αφορά τον 24χρονο Έλληνα τενίστα, μπορεί το No. 1 να καθυστερεί για τώρα, αλλά δεν αποκλείεται να κερδίσει κάποιες θέσεις μέχρι την επόμενη ανανέωση των Rankings.

Με δεδομένο ότι ο Κάσπερ Ρουντ πρέπει να φτάσει ως τον τελικό για να υπερασπιστεί όλους τους βαθμούς, αλλά και τις απώλειες του Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς μπορεί να καλοβλέπει την επιστροφή του στο No. 3, ενώ διατηρεί και πιθανότητες για το No. 2, που θα είναι και career high.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις