fbpx

Roland Garros: Το σενάριο που στέλνει τον Τσιτσιπά στο No. 1 του κόσμου μετά το Παρίσι

Roland Garros: Το σενάριο που στέλνει τον Τσιτσιπά στο No. 1 του κόσμου μετά το Παρίσι

Μία μέρα πριν την έναρξη του 2ου Major της χρονιάς βρισκόμαστε, και η “μάχη”, τόσο για τον τίτλο, όσο και για την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης κορυφώνεται, με τέσσερις τενίστες να διεκδικούν τη δόξα, όμως μόνο ένας θα χαμογελάσει στο φινάλε.

Συγκεκριμένα, τα τοπ φαβορί για την κατάκτηση του Roland Garros είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, και φυσικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Με τον θριαμβευτή του Παρισιού να τα παίρνει όλα, όμως στην περίπτωση του 24χρονου Έλληνα να μην είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Ο Στέφανος βρίσκεται στο No. 5 της ATP κατάταξης αυτή τη στιγμή, γεγονός που τον τοποθετεί πιο πίσω από τους πρώτους τρεις διεκδικητές του “θρόνου” στην Πόλη του Φωτός, καθώς εκτός από την κατάκτηση του τίτλου, θα χρειαστεί και μερικές προϋποθέσεις από τα παιχνίδια των υπολοίπων, για να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου.

Για να ανέβει στο No. 1, ο Έλληνας πρωταθλητής εννοείται πως πρέπει να φτάσει στην πρώτη του κατάκτηση ενός Grand Slam, και παράλληλα να μην φτάσει ο Αλκαράθ στον 4ο γύρο, αλλά και να μη φτάσει ο Μεντβέντεφ στα ημιτελικά. Αρκετά δύσκολο το εν λόγω σενάριο, όμως πιθανό, και δίνει κάποιες βάσιμες ελπίδες στον Τσιτσιπά.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις, τους αρκεί μόνο ο τίτλος στο Παρίσι, χωρίς να νοιάζονται για τις πορείες των άλλων. Με τον 27χρονο Ρώσο να έχει έναν λόγο παραπάνω για να χαίρεται, καθώς δε βρίσκεται στο ίδιο ταμπλό με Αλκαράθ, Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά, και γνωρίζει πως μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιον από αυτούς μόνο στον μεγάλο τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις