fbpx

Rome Masters, Σάκκαρη-Στρικόβα 2-0: Με περίπατο στον 3ο γύρο η Μαρία (vid)

Rome Masters, Σάκκαρη-Στρικόβα 2-0: Με περίπατο στον 3ο γύρο η Μαρία (vid)

Κανένα πρόβλημα δε συνάντησε στην πρεμιέρα της στο Rome Masters η Μαρία Σάκκαρη, καθώς επικράτησε εύκολα της Μπαρμπόρα Στρικόβα με 6-1, 6-3, μετά από μία ώρα και 21 λεπτά αγώνα, και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο της WTA 1000 διοργάνωσης στη Ρώμη.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια εμφανίστηκε εξαιρετική στο κορτ, διατήρησε το επιθετικό της παιχνίδι μέχρι τέλους, ενώ επέτρεψε ελάχιστες απειλές στην 37χρονη Τσέχα αντίπαλή τους, που κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Μαρίας δύο φορές.

Η No. 8 του κόσμου ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην Ιταλία, κέρδισε την Στρικόβα στην πρώτη τους αναμέτρηση μέχρι σήμερα, με εξαίρεση ένα διπλό πριν 4 χρόνια, και πλέον περιμένει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα σε Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Μπιάνκα Αντρέσκου, για να μάθει ποια από τις δύο θα αντιμετωπίσεις στις “32” της διοργάνωσης.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, η Μαρία ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 4 άσους, 19(!) winners, ενώ είχε καλό ποσοστό αξιοποίησης των break point της (6/10). Αντίθετα, η Τσέχα δεν πραγματοποίησε κάποιον άσο στο παιχνίδι, είχε συνολικά 8 winners, ενώ έφτασε και τα 26 λάθη στο παιχνίδι.

Στο 1ο σετ, η Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά, τρέχοντας ένα καθοριστικό σερί με 4/4 κερδισμένα games, έχοντας στο ενδιάμεσο και δύο break, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την κατάκτησή του (4-0).

Στο 5ο game, η Στρικόβα βρήκε τον τρόπο να σβήσει το ένα από τα δύο break, εκμεταλλευόμενη τη διπλή της ευκαιρία (4-1), όμως στο αμέσως επόμενο η Σάκκαρη βρέθηκε σε τριπλό break point, και με τη 2η ευκαιρία της επανάφερε την απόσταση στα προηγούμενα επίπεδα (5-1).

Μετέπειτα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ, και το έκανε με επιτυχία, εκμεταλλευόμενη το ένα και μοναδικό της set point, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για τη straight νίκη (6-1).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την έκβαση του αγώνα, αν και η Στρικόβα ξεκίνησε με love game (40-0), η Μαρία πήρε 5 σερί game, προσθέτοντας δύο νέα break στο ενεργητικό της, κλειδώνοντας με κυριαρχικό τρόπο την αναμέτρηση (5-1)

Η 37χρονη Τσέχα θέλησε να μειώσει αισθητά τη διαφορά, κάνοντας το πρώτο της service game στο 2ο μέρος του αγώνα, αλλά και σβήνοντας το ένα από τα δύο break της Σάκκαρη (5-3), όμως δεν μπόρεσε να σερβίρει σωστά ξανά, και έτσι η Μαρία έχοντας τριπλό match point στα χέρια της πήρε τη νίκη και εξασφάλισε την παρουσία της στον 3ο γύρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις