fbpx

Wimbledon: Ένα βήμα πριν το 24ο Grand Slam ο «ιστορικός» Τζόκοβιτς! (vid)

Wimbledon: Ένα βήμα πριν το 24ο Grand Slam ο «ιστορικός» Τζόκοβιτς! (vid)

Για μία ακόμα αφορά γράφει ιστορία ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που επικράτησε του μαχητικού Γιανίκ Σίνερ με 6-3, 6-4, 7-6(4), μέσα σε δύο ώρες και 48 λεπτά παιχνιδιού, και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής στο Wimbledon, περιμένοντας εκεί είτε τον Κάρλος Αλκαράθ, είτε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο 36χρονος Σέρβος μοιάζει ασταμάτητος σε κάθε επιφάνεια, είτε κόντρα σε έμπειρους και συνομήλικους τενίστες, είτε απέναντι στην ανερχόμενη νέα γενιά, και κρατάει ζωντανό τον στόχο του Calendar-Year Grand Slam, μετά τις κατακτήσεις των Australian Open και Roland Garros.

Βρίσκεται για 35η φορά σε τελικό ενός Major, αυξάνοντας κι’ άλλο τη διαφορά από τον δεύτερο Ρότζερ Φέντερερ (31), μοιάζει πανέτοιμος για τον 8ο τίτλου του σε (προσεχώς) 9 τελικούς στο Λονδίνο, αλλά και το 24ο Grand Slam της μεγαλειώδους καριέρας του, ενώ ξεχνάει τι θα πει ήττα στο κεντρικό κορτ του All Engalnd Club, καθώς έχει να χάσει εκεί από τον τελικό του 2013 κόντρα στον Άντι Μάρεϊ.

Παράλληλα, ο Νόλε πετυχαίνει την τρίτη διαδοχική νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον 21χρονο Ιταλό στο Tour, ενώ δίνει συνέχεια στο αδιανόητο σερί νικών του σε Grand Slam διοργανώσεις (27).

Σε περίπτωση, δε, που νικήσει στον κυριακάτικο τελικό, τότε θα ισοφαρίσει την Μάργκαρετ Κορτ σε κατακτήσεις (24), ενώ αν πετύχει το καρέ τίτλων τον Σεπτέμβριο στο US Open, θα βάλει το όνομά του δίπλα στον θρυλικό Ροντ Λέιβερ, που το είχε κάνει το 1969.

Αναφορικά τώρα με το παιχνίδι, ο Νόλε ξεκίνησε φανταστικά στο κεντρικό κορτ, πραγματοποιώντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, ενώ έκανε και το πρώτο break το ματς στο ενδιάμεσο (3-0). Διατήρησε τον έλεγχο στη συνέχεια, και έφτασε εύκολα στο 1-0, που του έδωσε αναμφίβολα και το ψυχολογικό αβαντάζ για τα επόμενα σετ (6-3).

Στο 2ο μέρος της αναμέτρησης, ο Σίνερ ξεκίνησε με υπεράσπιση του σερβίς του, αλλά και πάλι δέχθηκε νέο παρόμοιο σερί από τον Σέρβο, που του έσπασε ξανά το σερβίς στο ενδιάμεσο, και με νέα άψογη διαχείριση του προβαδίσματός του, διπλασίασε τα κερδισμένα σετ του (6-4).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, με βάση την έκβαση του πρώτου χρονικά ημιτελικού, αμφότεροι παρέμειναν άριστοι από τη γραμμή του σερβίς, ο Τζόκοβιτς μάλιστα έσβησε και δύο set point από το σερβίς του στο 10ο game, και το ματς οδηγήθηκε στο tie-break (6-6).

Μετά από σχεδόν 13 λεπτά, και με τον Σίνερ να δέχεται δύο φορές mini-break από το No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Νόλε κατάφερε να επικρατήσει ξανά, και να πάρει μία ακόμα καθαρή νίκη στη φετινή διοργάνωση, για να εξασφαλίσει την παρουσία του σε ένα ακόμα championship παιχνίδι (7-6(4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις