fbpx

Roland Garros: Πρεμιέρα με νίκη για τον Τσιτσιπά στο Παρίσι (vids)

Roland Garros: Πρεμιέρα με νίκη για τον Τσιτσιπά στο Παρίσι (vids)

Ιδανικό ξεκίνημα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Παρίσι έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας στην πρεμιέρα του στο Roland Garros τον Γίρι Βέσελι με 3-1 σετ (7-5, 6-4, 4-6, 7-6(7), μετά από τρεις ώρες και 14 λεπτά αγώνα, περνώντας στον επόμενο γύρο του 2ου Major της χρονιάς.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας μετρά 6 διαδοχικές παρουσίες στον 2ο γύρο του Grand Slam της Γαλλικής πρωτεύουσας, και για να το πετύχει αυτό σήμερα δυσκολεύτηκε αρκετά στα δύο τελευταία σετ, όμως ο πέτυχε τον στόχο του παραμένοντας ψύχραιμος την ώρα που το μπαλάκι… έκαιγε.

Ενώ είχε κερδίσει τα πρώτα δύο σετ ο Στέφανος, και όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε μία καθαρή πρόκριση επί του No. 455, ο 29χρονος Τσέχος επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς κατακτώντας το 3ο μέρος του αγώνα, και λίγο έλειψε να στείλει το παιχνίδι σε decider.

Όμως ο Τσιτσιπάς “λύγισε” την αντίσταση του αντιπάλου του στο tie-break, σβήνοντας 4(!) set points στην “παράταση”, αποφεύγοντας περαιτέρω μπελάδες, αλλά και αποβάλλοντας στο πιο σημαντικό σημείο του αγώνα το άγχος και την πίεση.

Αυτή ήταν η 22η νίκη του Έλληνα πρωταθλητή στην Πόλη του Φωτός, με την οποία διατηρεί στο ακέραιο το στόχο της υπεράσπισης των 180 βαθμών που έχει να καλύψει, αλλά διατηρεί ζωντανό το σενάριο και για την άνοδό του στην παγκόσμια κατάταξη.

https://www.youtube.com/watch?v=39QqObcymIM

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, πρώτος από τη γραμμή του σερβίς ξεκίνησε ο Στέφανος, κρατώντας στο μηδέν τον αντίπαλό του, όμως ο Τσέχος γρήγορα ισοφάρισε, ενώ στο 3ο game βρήκε και break, για να πάρει άμεσα ξεκάθαρο προβάδισμα (2-1).

Υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς του ο Βέσελι, έχοντας αποκτήσει από νωρίς το μομέντου, και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας μέχρι το 8ο game, οδεύοντας για το 1-0 στα σετ (5-3). Αυτό δεν το επέτρεψε να συμβεί ο Τσιτσιπάς όμως, που με νέο δικό του love game, αλλά και με το πρώτο του break στο 10ο game επανάφερε τις ισορροπίες στο ακέραιο (5-5).

Με νέο επιτυχημένο service game ο Έλληνας πρωταθλητής ανέκτησε μετά από ώρα το προβάδισμά του, για να κάνει στο φινάλε της πρώτης στροφής του αγώνα το 2ο break του, εκμεταλλευόμενος τη διπλή ευκαιρία που του δόθηκε (7-5).

Στο 2ο σετ, και πάλι σέρβιρε εξ’ αρχής ο Στέφανος, διατηρώντας μία ισχνή διαφορά από το ξεκίνημα, μέχρι και το 5ο game (3-2), για να σπάσει το σερβίς του Βέσελι για 3η φορά στην αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι’ άλλο το χάσμα μεταξύ τους (4-2).

Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το break ο Τσιτσιπάς, που με love game έφτασε σε απόσταση… αναπνοής από το 2-0 (5-2), απάντησε με δική του άψογη υπεράσπιση ο Τσέχος, αλλά ο No. 5 του κόσμου δε δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα κερδισμένα σετ του, απέχοντας πλέον ένα ακόμα για τη νίκη/πρόκριση στην πρεμιέρα.

Στο 3ο game, με τον Βέσελι να σερβίρει πρώτος στο παιχνίδι αυτή τη φορά, οι ισορροπίες επανήλθαν στο ακέραιο, καθώς κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει μέχρι και το 8ο game (4-4).

Αμφότεροι εστίασαν στο να είναι αλάνθαστοι από το σερβίς τους, κάτι που συνέχισε και στο αμέσως επόμενο game ο Τσέχος, ενώ στο 10ο και τελευταίο (με βάση την εξέλιξη του ματς) game του 3ου μέρους, ο Στέφανος έμεινε μόλις στον έναν πόντο από το σερβίς του, και έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στη διεκδίκηση της straight νίκης (6-4).

Ο Γίρι πήρε ψυχολογικό boost με το να μειώσει σε 2-1 στα σετ, και αυτό ήταν κάτι που τον έκανε να πιστέψει στην ανατροπή, δυσκολεύοντας πολύ το παιχνίδι του Στέφανου στο 4ο και τελευταίο σετ.

Παρά τα δύο γρήγορα και εκατέρωθεν break μέχρι το 4ο game (2-2), και οι δύο έθεσαν ως προτεραιότητα τους σίγουρος πόντους από τα σερβίς τους, για να οδηγηθούν για πρώτη φορά σε tie-break, και να καθοριστεί εκεί αν θα έχουμε νικητή η 5ο σετ (6-6).

Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επιστρέψει από το εις βάρος του 6-3, να σβήσει συνολικά 4(!) set points, και με το επιμέρους σκορ 9-7 να πάρει μία δύσκολη, αλλά σίγουρα ανακουφιστική νίκη, και να προκριθεί στον 2ο γύρο, όπου θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Ρομπέρτο Καρβαγιές Μπαένα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις