fbpx

Roland Garros: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη ξανά από την Μούχοβα (vid)

Roland Garros: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη ξανά από την Μούχοβα (vid)

Πρεμιέρα με ήττα για την Μαρία Σάκκαρη στο φετινό Roland Garros (7-6(5), 7-5), με την Καρολίνα Μούχοβα να αποκλείει για 2η διαδοχική χρονιά την 27χρονη Ελληνίδα στους πρώτους γύρους του 2ου Grand Slam της χρονιάς, και να αποχαιρετά το Παρίσι από νωρίς.

Πέρυσι, η 26χρονη Τσέχα είχε επικρατήσει της Μαρίας στον 2ο γύρο της διοργάνωσης στη Γαλλική πρωτεύουσα, και φέτος αποδείχθηκε πως είναι ο “κακός της δαίμονας”. Βγάζοντάς την εκτός συνέχειας από τον 1ο γύρο, ενώ συνολικά πέτυχε την 3η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Tour απέναντι στην No. 8 του κόσμου.

Πλέον, η Μούχοβα κοιτάει την επόμενη αντίπαλό της, την Νάντια Ποντόροσκα, με την οποία θα αναμετρηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη (31/5), με στόχο την πρόκριση στον 3ο γύρο του Grand Slam στην Πόλη του Φωτός.

Όσον αφορά την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δεν προβλέπεται μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό της κάποια άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη. Αντιθέτως, είναι ορατός ο κίνδυνος να φύγει και από το Top-10 για πρώτη φορά μετά από τον Σεπτέμβρη του 2021, καθώς “καραδοκούν” αρκετές παίκτριες εκτός δεκάδας να διεκδικήσουν μία θέση στην ελίτ, ανάλογα με τους βαθμούς που θα πάρουν.

Το ματς:

Σχετικά με το παιχνίδι, η Σάκκαρη μπήκε με… φτερά στα πόδια, πραγματοποιώντας το 3/3 στα πρώτα games, έχοντας και ένα break στο ενδιάμεσο (3-0), όμως άμεση ήταν η απάντηση της Τσέχας, που έφερε το ματς στα ίσα παίρνοντας πίσω το break (3-3).

Αμφότερες κράτησαν την ακεραιότητα των σερβίς τους μέχρι το 10o game (5-5), βρήκαν και οι δύο τον τρόπο να φτάσουν σε break στο φινάλε του πρώτου μέρος (6-6), και έτσι οδηγήθηκαν σε tie-break, όπου μετά από σχεδόν 13 λεπτά, η Μούχοβα άντεξε και έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος με επιμέρους σκορ 7-5 (7-6(5).

Στο 2ο σετ, και πάλι η Μαρία είχε δυναμικότερο ξεκίνημα κάνοντας break, ενώ μετέπειτα υπερασπίστηκε με επιτυχία το σερβίς της, για να αποκτήσει ασφαλή απόσταση (2-0). Την απόσταση αυτή “εξαφάνισε” η No. 43 του κόσμου, απαντώντας άμεσα στο break, αλλά και βελτιώνοντας αισθητά τις επιδόσεις από το σερβίς της (3-2).

Η Τσέχα κράτησε την ισχνή διαφορά της μέχρι το 11ο game, και στην τελευταία “μάχη” της αναμέτρησης αποσόβησε την περίπτωση ενός δεύτερου tie-break, σπάζοντας το σερβίς της Μαρίας στο κρισιμότερο σημείο, για να πανηγυρίσει μία μεγάλη πρόκριση στην πρεμιέρα της στο Παρίσι (7-5).

https://www.youtube.com/watch?v=oFo4yAZbX7Y
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις