fbpx

Miami Open, Τσιτσιπάς-Γκαρίν 2-1: Δυσκολεύτηκε, αλλά προκρίθηκε στους “16” ο Στέφανος (vids)

Miami Open, Τσιτσιπάς-Γκαρίν 2-1: Δυσκολεύτηκε, αλλά προκρίθηκε στους “16” ο Στέφανος (vids)

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Miami Open της Φλόριντα, καθώς επικράτησε, έστω και δύσκολα, του μαχητικού Κρίστιαν Γκαρίν με 6-3, 4-6, 6-4, μετά από δύο ώρες και 5 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του δεύτερου χρονικά ATP Masters 1000.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη του Στέφανο σε βάρος του Γκαρίν, μετά το Αμβούργο (2020) και το Μόντε Κάρλο (2021), και στους “16” της διοργάνωσης θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρεν Χατσάνοφ, με στόχο την είσοδό του στα προημιτελικά.

Στο 1ο σετ, αμφότεροι ξεκίνησαν ιδανικά από τη γραμμή του σερβίς τους, καθώς μέχρι το 6ο game ο Στέφανος διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα, μιας και σέρβιρε πρώτος, αλλά ο 26χρονος Χιλιανός ισοφάριζε με την πρώτη ευκαιρία (3-3).

Στο 7ο game ο No. 3 του κόσμου κράτησε στον πόντο τον Γκαρίν για το νέο προβάδισμα (4-3), ενώ στο αμέσως επόμενο ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το ένα από τα δύο break point που είχε στη διάθεσή του, για να απέχει ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση της πρώτης στροφής της αναμέτρησης (5-3).

Το οποίο και έκανε στο 9ο και τελευταίο game, διατηρώντας τον αντίπαλό του στο μηδέν, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη και την πρόκριση στους “16” του Μαϊάμι (6-3).

Στο 2ο σετ, ο No. 82 της ATP κατάταξης έδειξε να πατάει καλά στο κορτ, και ξεκίνησε με love game (40-0), όμως άμεση ήταν η αντίδραση του Τσιτσιπά, που έδειχνε να έχει μεγάλη σταθερότητα στο σερβίς του (1-1).

Το παιχνίδι εξακολούθησε να έχει αυτόν το ρυθμό και στην εξέλιξη του δεύτερου μέρους, με τους δύο τενίστες να διατηρούν ως βασικό τους “όπλο” το καλό σερβίς, και να μην παίρνουν πολλά ρίσκα, με αποτέλεσμα να παραμένει η ισοπαλία μέχρι το 8ο game (4-4).

Στο επόμενο game, ο Γκαρίν έκανε νέο love game, δείχνοντας πως έχει το μομέντουμ με το μέρος του (5-4), και το απέδειξε εξ’ ολοκλήρου στο 10ο game, σπάζοντας για πρώτη φορά το σερβίς του 24χρονου Έλληνα τενίστα, κρατώντας τον πάλι στο μηδέν, για να ισοφαρίσει στα σετ και να στείλει το ματς στο decider (6-4).

Στο εναρκτήριο game της τελευταίας στροφής του αγώνα, ο Στέφανος έφτασε ξανά σε διπλό break point, όμως ο Χιλιανός κατάφερε να τα σβήσει και να το κατακτήσει (1-0), ενώ δεν άργησε η ισοφάριση στο αμέσως επόμενο, καθώς ο Γκαρίν έμεινε στον έναν πόντο (1-1).

Πάλι έφτασε κοντά στο break ο Τσιτσιπάς, όμως και πάλι ο Χιλιανός βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει ξανά και να περάσει μπροστά στο σκορ, έστω και παροδικά, γιατί ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε άμεσα (2-2).

Αμφότεροι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στα επόμενο 4 games, χωρίς να δεχτούν απειλές, με εξαίρεση το 8ο game, όπου ο Χιλιανός έφτασε αρκετά κοντά στο break, που τελικά δεν το πέτυχε (4-4).

Στο 9ο game, ο Τσιτσιπάς έμεινε κοντά στο σκορ, βρέθηκε σε ένα ακόμα break point στο ματς, και αυτή τη φορά το εκμεταλλεύτηκε με την πρώτη, για να σερβίρει για τη νίκη (5-4), κάτι που έκανε εξαιρετικά στο 10ο και τελευταίο game, για να πάρει τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις