fbpx

Miami Open: Με τον Κρίστιαν Γκαρίν θα παίξει ο Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο (vid)

Miami Open: Με τον Κρίστιαν Γκαρίν θα παίξει ο Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο (vid)

Κόντρα στον Κρίστιαν Γκαρίν θα παίξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Miami Open, καθώς ο 26χρονος Χιλιανός νίκησε τον Σεμπάστιαν Μπαέζ με 7-6(2), 6-3, μέσα σε 2 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού και προκρίθηκε.

Ο Γκαρίν, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 6ο game, έχοντας δεχθεί και break στο σερβίς του (4-2), κατάφερε απαντήσει άμεσα και να το σβήσει, ενώ κρατήθηκε κοντά στον αντίπαλό του μέχρι το 12ο game (6-6).

Στο tie-break, το οποίο κράτησε 8 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, ο Χιλιανός ήταν πιο ψύχραιμος και έκανε το 1-0 στα σετ με επιμέρους σκορ 7-2, βάζοντας τα θεμέλια της straight νίκης (7-6(2).

Στο δεύτερο μέρος, αν και ο 22χρονος Αργεντινός έκανε νέο break με το “καλησπέρα”, ο Γκαρίν ισοφάρισε κατευθείαν, παίρνοντας πίσω το break (1-1), ενώ έκανε ακριβώς το ίδιο και στο 6ο game, όταν και πάλι ήταν πίσω με break (3-3).

Από το 7ο game και ύστερα ο No. 82 της παγκόσμιας κατάταξης δεν απειλήθηκε καθόλου, δε χάρισε άλλο game στον αντίπαλό του, και έτσι έφτασε στη νίκη, που του δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον 4ο γύρο, κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στέφανος και Γκαρίν έχουν ξανά συναντηθεί στο κορτ άλλες 3 φορές, κατά το παρελθόν 3 φορές, με τον 24χρονο Έλληνα τενίστα να σημειώνει 2 νίκες και μία ήττα.

Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν στην Γουαδελούπη το 2018, με τον Χιλιανό να παίρνει τη νίκη με 7-6(4), 7-5, και να περνά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στις άλλες δύο αναμετρήσεις όμως, ο No. 3 επικράτησε στο τέλος.

Πρώτη νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Γκαρίν ήταν στο Αμβούργο το 2020 με 7-5, 3-6, 6-4, στα πλαίσια του ημιτελικού, ενώ η δεύτερη ήταν στο Μόντε Κάρλο του 2021, με τον Έλληνα να νικά 6-3, 6-4, και να προκρίνεται στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις