fbpx

Miami Open: Πρεμιέρα με Γκασκέ ο Τσιτσιπάς (vid)

Miami Open: Πρεμιέρα με Γκασκέ ο Τσιτσιπάς (vid)

Τον Ρισάρντ Γκασκέ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Miami Open της Φλόριντα, καθώς επικράτησε ο Γάλλος με 6-4, 3-6, 6-1 του Κρίστοφερ Ο’ Κόνελ, μετά από 108 αγωνιστικά λεπτά, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο 36χρονος τενίστας, και παράλληλα No. 40 της παγκόσμιας κατάταξης, πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ της αναμέτρησης, καθώς διατήρησε την ακεραιότητα του σερβίς του, ενώ βρήκε το καθοριστικό break στο 3ο game, για να πάρει τα ηνία από νωρίς (6-3).

Στην επανάληψη, ο 28χρονος Αυστραλός έβγαλε αντίδραση και με ένα γρήγορο 3-0 στα πρώτα games πήρε στα χέρια του το μομέντουμ, ενώ με άψογη διαχείριση της δεύτερης στροφής του αγώνα, έφτασε στην ισοφάριση των σετ και έστειλε το ματς στο decider (6-3).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, ήταν η σειρά του Γκασκέ να ξεκινήσει με 3/3 κερδισμένα games, και ενώ διέκοψε αυτό το σερί ο Αυστραλός, ο Ρισάρντ δε χάρισε άλλο game στη συνέχεια, και πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα του, έστω και πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε (6-1).

https://twitter.com/TennisTV/status/1639043620862058498

Κατά το παρελθόν, Στέφανος και Ρισάρντ έχουν συναντηθεί δύο φορές στο κορτ, και αμφότεροι μετρούν από μία νίκη και μία ήττα. Στο πρώτο παιχνίδι, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Qatar Open για το 2018, ο No. 3 (τώρα) του κόσμου κατάφερε να επικρατήσει με 6-3, 6-4, και να περάσει στον επόμενο γύρο, κάνοντας ένα μεστό και επαγγελματικό παιχνίδι.

Περίπου 6 μήνες αργότερα στην Ολλανδία, ο Γκασκέ πήρε τη ρεβάνς από τον Τσιτσιπά, νικώντας τον μετά από δύο tie-break, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης (7-6(2), 7-6(4).

Εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν ξανά διασταυρωθεί κάπου, με την αναμέτρηση αυτή να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για τον 24χρονο Έλληνα πρωταθλητή, που θέλει να ξαναβρεί τον καλό του αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και να αφήσει πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο, όσο και για τον πιο έμπειρο πλέον Γάλλο, που θέλει να προχωρήσει στο δεύτερο χρονικά ATP Masters της χρονιάς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις